محور اول به مطالعات تطبیقی پیرامون اشتغال زنان اختصاص دارد .در این محور به موضوعاتی مختلف درباره رویکرد ادیان به ویژه اسلام نسبت به اشتغال زنان ، تجربیات و الگوهای موفق که در سایر جوامع در حوزه اشتغال زنان اجرا شده و نحوه بومی شدن آن پرداخته خواهد شد.در محور دوم "اشتغال زنان و توسعه" به موضوعاتی در لرتباط با مشارکت سیاسی،اجتماعی ،اقتصادی زنان ،مسئله شناسی اشتغال زنان و خانواده ،اشتغال زنان دانش آموخته ، مهاجرت،موانع حقوقی و اجتماعی اشتغال زنان و... می پردازد. محور سوم"آسیب شناسی اشتغال زنان "است . این موضوع از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان شناخت دقیقی از مشکلات و،موانع و ...اشتغال زنان کسب نمود.در محور چهارم" مدیریت راهبردی اشتغال زنان "به موضوعات مختلف این حوزه یعنی اشتغال زنان در اسناد بالادستی، نظام آموزشی و اشتغال زنان، توانمند سازی زنان و اشتغال، سیاستهای حمایتی و اشتغال زنان، نهادهای حمایتی و اشتغال زنان، تفکر استراتژیک، نهادهای ستادی و اشتغال زنان پرداخته می شود تا بتوان نسبت به اشتغال زنان دید کاملی بدست آورد.موضوع فضای مجازی و رسانه ها در دنیای کنونی بسیار مهم و تاثیر گذار است از اینرو محور پنجم "اشتغال زنان،رسانه و فضای مجازی "به این موضوع اختصاص دارد. در جهان امروز کارآفرینی یکی از راهکارهای عملی ایجاد و توسعه اشتغال پایدار است لذا در محور ششم "اشتغال زنان و کارآفرینی " به این مهم از جنبه های مختلف پرداخته می شود. در طول تاریخ زنان همواره هنر خود را در راستای ارزش آفرینی بکار برده اند و در فرهنگ ایرانی نقش زنان در این عرصه بسیار ارزشمند ، دیرینه و بیاد ماندنی است و لذا محور هفتم "اشتغال زنان و هنر" به این موضوع اختصاص دارد. محور هشتم "محور ویژه نقش زنان در اقتصاد مقاومتی" ،بر بستر اقتصاد مقاومتی تعریف شده است . از آنجا که مهمترین هدف اقتصاد مقاومتی افزایش بهرهوری و کارایی است؛ لذا موضوع سبک زندگی ،مشاغل خانگی، خوداشتغالی زنان روستایی، عشایری و...به بحث گذاشته خواهد شد.
کمیته علمی این همایش، گروهی از فرهیختگان مجرب می باشند . تمامی مقالاتی که به این همایش ارائه می شود بوسیله کمیته مذکور، داوری و ارزیابی خواهند شد. تعدادی از مقالات منتخب در یک نشریه علمی پژوهشی منتشر خواهند شد . تمامی مقالات پذیرفته شده در مجموعه مقالات همایش چاپ و از رتبه ISC برخوردار خواهند شد. برخی از مقالات پذیرفته شده نیز در چارچوب محورهای همایش در پنلهای تخصصی و کارگاههای آموزشی مرتبط با همایش ارائه خواهند شد.بدیهی است سایر چکیده مقالاتی که برای انتشار یا ارائه انتخاب نشوند در قالب پوستر قابل ارائه خواهد بود.
امید می رود اولین همایش ملی "زن،اشتغال و اقتصاد مقاومتی "بتواند توجه بیش از پیش سیاستگذاران را برای زمینه سازی راهکارهای عملی افزایش اشتغال زنان در ایران اسلامی فراهم سازد و بستر مناسبی برای پایش و توجه به این موضوع مهم در سالهای آینده باشد.
|